open/close

Yes we can!

Intelligent logistik minskar miljöpåverkan

Spendrups bryggeri i Sverige använder DSV Road för just-in-time-leveranser - inte bara för transport av öl och läsk utan även för transport av tomma aluminiumburkar från deras leverantör Ball.

Förutom att transportera burkar med öl och läsk från Spendrups bryggeri i mellersta Sverige ut till deras kunder, använder Spendrups även DSV Road till att transportera oanvända tomburkar till bryggeriet. Balls burktillverknings- anläggning i Malmö levererar nyproducerade burkar som DSV hämtar och levererar till Spendrups bryggeri i mellersta Sverige, 600 km bort. Samma lastbilar transporterar sedan burkarna tillbaka till Malmöområdet - men den här gången är de fyllda med öl eller läsk.

Det är ett jättebra upplägg för miljön då det minskar antalet lastbilar i rörelse och deras CO2-utsläpp - vilket är mycket viktigt för Spendrups.
    Claes Åkesson, Director Environmental & Sustainability på Spendrups

Tidigare hade en annan transportör uppdraget att köra de nya tomburkarna från Balls till Spendrups men då DSV redan levererade Balls burkar till Danmark och Norge, blev det logiskt för Spendrups att byta till DSV. DSV Road kunde dessutom erbjuda den kapacitet som Spendrups krävde, även vid säsongstoppar när det behövs fler lastbilar än vanligt.

Dedikerad DSV-personal och åkerier har ett nära samarbete med både Spendrups och Ball så att chaufförerna är väl insatta i kundernas behov. Alla har fått utbildning och skriftliga instruktioner kring hur man hanterar situationer om något går fel, som vid oförutsedda trafikförseningar.

Tidskritiska transporter med höga krav på renlighet

Spendrups ställer höga krav på hur de tomma burkarna hanteras för att man ska kunna vara säkra på att burkarna inte är kontaminerade. Alla lastbilar är förseglade när de lämnar Ball och om förseglingen är bruten vid ankomst till bryggeriet, avvisas lastbilen automatiskt då sändningen kan ha manipulerats och burkarna kontaminerats.

Om Spendrups

Spendrups är ett familjeföretag som grundades för över ett sekel sedan. Förutom att de brygger flera olika märken av öl, producerar de även ett antal läskedrycker. All öl produceras enligt den tyska Reinheitsgebot lagen från 1516 - där ingredienserna endast består av korn, humle, vatten och jäst.

Få en offert