open/close

Hjälper nystartade företag att få en bit av exportmarknaden

"Vi trodde att vi var för små för DSV"

Men Rawbite var inte för litet och de tre grundarna Nikolaj, Morten och Rolf upptäckte snabbt att DSV kunde hjälpa dem expandera på nya marknader som de först trodde var för dyra att frakta till.

Rawbites är läckra, hälsosamma mellanmål-bars som har utformats och testats på köksborden hos de tre grundarna. Det finns flera goda smaker att välja mellan.

Nystartade företag är små i början - på mer än ett sätt för Rawbite. Deras första kontrakt fick de med det danska försvaret som beställde extra små Rawbites som fältproviant. Ryktet spreds snabbt och efterfrågan på välsmakande alternativ till traditionella chokladkakor och bars, ökade snabbt. Inom kort hade produktionen vuxit ur köket och flyttades först till Prag i Tjeckien och sedan, mer nyligen, tillbaka till Danmark till en egen fabrik i Assens.

Och det fanns ett stort intresse från utlandet. Det var tydligt att man behövde få hjälp utifrån för att få logistik och produktion att fungera.

"När vi sökte på internet hittade vi DSV", säger Nikolaj. "Men när vi såg orden" Global Transport and Logistics" trodde vi att vi var för små för dem".

Men att hjälpa nystartade företag med att växa är en av DSVs specialiteter. "Vi kände att vi kommit rätt första gången vi pratade med DSV", säger Nikolaj.

Vi har lärt känna våra chaufförer som vänner och älskar det informella och jordnära sätt deras speditörer och kundservice bemöter oss på.

"Men det bästa av allt är att de har utformat våra exportlösningar till Asien samt USA. Vi förväntade oss aldrig att vi skulle ha råd med flygfrakt på dessa marknader, men det har vi."

"Och det går så bra att vi nyligen fyllde en hel lastbil med våra bars för leverans till Tyskland för första gången. Det var en fantastisk stund!"

Om Rawbite

Tanken bakom bolagets organiska barer med frukt och nötter, var att skapa en enkel, ärlig och hälsosam produkt som är lätt att ta med och avnjuta överallt.

Sedan den första Rawbite biten skapades på köksbordet har intresset för produkten fortsatt växa i Danmark, liksom i mer än 25 länder där Rawbites nu finns tillgängliga.

Allt i Rawbite drivs av enkelhet, glädje och entusiasm för produkten.

Även om företaget har vuxit från köksbordet, utformas recepten fortfarande här där de utvecklas tills smaken är fantastisk.

Själva produkterna är skapade med största respekt för sina naturliga ingredienser som behandlas så varsamt som möjligt.

Få en offert