open/close

Vi har hittat Pokémon

DSV hanterar logistiken - för verkliga Pokémon

Vem kan ha missat alla människor som "jagar" Pokémon med sina mobiler den senaste tiden?

DSV hanterar logistiken för Pokémonkort och spel i Europa. Nej, du kan inte komma och jaga dem i vårt lager i Nederländerna.

DSVs anställda gör det åt dig!

Vi hanterar inte bara den inkommande logistiken från hela världen in till det europeiska lagret, vi tar även emot order och skickar dem till butiker, outlets och samlare över hela världen.

DSV har säkrat vår ingång till den europeiska marknaden

Shaun Flanders, Director Inventory & Logistics på Pokémon Company International

Europa är en viktig marknad för Pokémon Company - speciellt sedan framgångarna med Pokémon Go. Korten och spelen måste finnas på lager – korta påfyllnadstider är nödvändiga, vilket innebär användning av flygfrakt när det är nödvändigt.

Sammanlagt femton personer från DSV arbetar på lagret och kontoret med att hantera Pokémons inkommande och utgående logistik samt plockning och packning. Varje detalj är loggad för att kontrollera KPI-tal och ge den feedback som behövs för att styra produktionen.

Om Pokémon Company

Pokémon skapades av Satoshi Tajiri 1995 och har blivit enormt populärt. Pokémon Company började sina verksamheter i Japan 1998 och har sedan dess varit ansvarig för marknadsföring och licensiering av Pokémons franchise. Företaget grundades genom en sammanslagning av tre företag: Nintendo, Game Freak och Creatures.

Deras huvudkontor är beläget i Tokyo och deras europeiska kontor finns i London.

www.pokemon.com