open/close

Pilot Pen använder DSV för vägtransporter

Efter endast 36 timmar finns Pilot Pens pennor att köpa i återförsäljarnas butiker

Pilot Pen använder DSV för sändningar från sitt nordiska centrallager i Stockholm till återförsäljare i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Baltikum, och Island.

”Vi har ett brett utbud av pennor, allt från medeldyra till riktigt exklusiva och värdefulla pennor”, säger Mika Letoff som är Logistic/Purchase manager på Pilot Nordic.

Mika fortsätter: “Det är avgörande för oss att transport och logistik är en integrerad del i den totala kvalitetsupplevelsen som vi erbjuder våra kunder när de köper pennor av Pilot Pen".

Därför är vi glada över att få arbeta tillsammans med DSV och åt deras sätt att hantera våra transporter. Chaufförerna är alltid professionella och de hämtar i tid. De är dessutom flexibla när vi behöver det.

Mika Letoff, Logistic/Purchase manager på Pilot Nordic

Se filmen om samarbetet här

Pilot Pen har en fast bokning och DSVs transportledare känner dem väl. Allt styckegods, oavsett mottagarland, hämtas med en och samma bil, vilket sparar mycket tid åt Pilot Pen. Deras olika system interagerar med DSV och varandra via EDI.

Pilot
Pens gods står redo när DSV kommer och hämtar mellan 14:30 och 15:00 varje vardag, och det går väldigt snabbt att lasta det. På terminalen i Länna lossas sen godset och delas upp per mottagarland.

Det gods som ska till Danmark fördelas på två bilar med destination till DSVs terminaler i Hedehusene eller Horsens beroende på var i Danmark mottagaren finns. Det tar ca 7 timmar att köra genom Sverige inklusive rast. Efter att ha ankommit Hedehusene eller Horsens, lastas varorna om till distributionsbilarna som sedan levererar godset till återförsäljarna. Efter endast 36 timmar finns Pilot Pens pennor att köpa i återförsäljarnas butiker.

Vill du veta mer om våra utrikes vägtransporter?

Om Pilot Pen

Pilot Pen är ett japanskt företag som spänner över hela världen. Företaget bildades 1918 och och har funnits i Sverige sedan 1999. Vill du veta mer om Pilot Pen? Klicka här