open/close

Leverans med personlig service

Ser till att återförsäljare kan lansera sina nya produkter i tid

"Jag skriver bara för att bekräfta att alla fyra containrar lastades ombord på fartyget igår", skrev DSVs speditör Mia. "Vi håller dig uppdaterad om fartygets ankomst".

Imerco, som är en dansk återförsäljare av hushållsvaror, hade flera brådskande containrar som skulle skickas från Kina till Europa under det kinesiska nyåret. Under högtider som denna är det extra press på transporter från landet på grund av begränsad kapacitet, då kan orderhögar lätt byggas upp. Som så många andra människor i Kina tar hamnarbetare semester för att besöka familjen vid nyår. Det innebär att kapaciteten i hamnarna reduceras avsevärt då arbetet nästan avstannar under högtiden och det är inte ovanligt att frakten försenas en vecka eller två som resultat.

Containrarna innehöll emaljkokare från det norska designmärket Cathrineholm inför en ny produktlansering. Imerco hade investerat kraftigt i en marknadsföringskampanj, inklusive TV-annonser, och en försening skulle inte bara innebära en ekonomisk förlust utan även besvikna kunder.

I en konkurrensutsatt bransch är "slut på lager" inte något en återförsäljare vill behöva säga till sina kunder. Imercos logistikchef, Jan Kaya-Mortensen, ville ha personlig garanti för att allt skulle gå bra - och det fick han.

Det är trevligt att se DSV använda sin hjärna och sina muskler för att få jobbet gjort – speciellt eftersom det var kinesiskt nyår. Hälsa era anställda i Kina och tacka dem för deras extra insats!

Jan Kaya-Mortensen, Logistikchef hos Imerco

Man var orolig över huruvida containrarna skulle nå fartyget i tid eller om man skulle behöva invänta nästa. Ett annat bekymmer var om containrarna skulle behöva lastas om vid en transithamn och försenas ytterligare.

Mia ringde några samtal till kollegor i Kina och till transportören för att be dem boka plats på fartyget för just den här leveransen. "Det ingick i servicen", säger hon. "Att hjälpa våra kunder gör arbetet meningsfullt".

Om Imerco 

Imerco är en dansk detaljhandelskedja som säljer hushållsprodukter och köksredskap. Företaget grundades 1928 av 28 järnhandlare. Idag har de 150 butiker samt en webshop.

Få en offert