open/close

Skönhet på väg

Ett starkt logistikupplägg banar väg för eterisk skönhet

Skönhet och lyx har alltid handlat om att skapa det perfekta ögonblicket. För att nå dit har Elizabeth Arden en hel del vardagliga bekymmer innan deras dofter och skönhetsprodukter transporterats till butiker över hela världen.

Därför arbetar Elizabeth Arden ständigt med att skapa en pålitlig, överskådlig och noga planerad leveranskedja.

Ett viktigt steg har varit att centralisera kontroll och genomförande av verksamheten, vilket möjliggör en bättre översikt och mätvärden för hela transportprocessen.

Så har det inte alltid varit. I ett mindre utvecklat system är det vanligt med lokala underleverantörer som enbart länkas samman i ett logistiknätverk med hjälp av ad-hoc avtal och mänskliga insatser.

En stark partner

Ett första steg var att hitta en partner som kunde utföra all logistikverksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika rörande godstransporter. Från inkommande vägtransporter av importgods, hantering av containrar och konsolideringsgods samt butiksleveranser till tullklarering och faktureringskontroll. 

När Elizabeth Arden valde DSV som sin logistikpartner var de mycket imponerade av ledningens engagemang och specifika kunskap om Elizabeth Ardens dofter och skönhetsprodukter.

DSV visade en djup förståelse för våra behov och ett tillvägagångssätt i linje med vår strategi. Det har varit en väldigt trevlig upplevelse att arbeta med deras kunniga team.

Glenn Sharp, SVP Global Logistics & OTC

Etablering av kontrolltorn

Nästa steg var att etablera ett logistikkontrolltorn som övervakar verksamheten. Efter grundlig research och förhandlingar inrättas ett kontrolltorn i Frankrike.

Systemet är en variant på 4PL konceptet där vi fungerar som Elizabeth Ardens logistikavdelning, vilken använder sig av både DSVs nätverk och tredjepartstjänster. I modellen vi har utvecklat får DSV ansvaret för en betydande del av transportuppdragen och uppfyller därmed rollen som Elizabeth Ardens enda logistikpartner i Europa.

"Vi är verkligen glada över att få arbeta med ett så prestigefyllt märke som Elizabeth Arden. Avtalet utnyttjar de kombinerade tjänster vi tillhandahåller i Frankrike och vi är exalterade över utmaningen", säger Vincent Merletti, VD, DSV Frankrike.

Få en offert