open/close

Transport av en perfekt fotbollsplan

Gräs för hela stadion i 24 kylda lastbilar

Lastbilar för tempererade transporter är en vanlig syn på vägarna och spelar en central roll vid transport av livsmedel till stormarknader eller läkemedel till apoteken - men även, vilket de flesta inte vet, vid transport av underlaget till en fotbollsarena.

Lag i världsklass behöver gräsunderlag av högsta kvalitet som vuxit under noggrant kontrollerade former och som sedan transporteras till arenan i ett team av kylda lastbilar.

County Turf i England förlitar sig inte bara på DSVs tempererade fordon utan även på DSVs planering. En enda fotbollsplan behöver 24 lastbilar gräsmatta när hela planen ska läggas om. Det tar 45 minuter att lasta varje bil och tiden för ankomst måste vara exakt. Under transporten till arenan måste temperaturen sänkas till en början och sedan korrigeras och höjas långsamt under hela transporten för att gräset ska anlända i bästa möjliga skick till stadion.

Vi har varit mycket nöjda med DSVs planering - vi behöver ett stort antal tempererade lastbilar med exakta leveranstider och utan förseningar

Andy Fraser, VD på County Turf

DSV har totalt 500 tempererade fordon tillgängliga med kapacitet för stora jobb som t ex transport av en hel fotbollsplan. Våra chaufförer är specialutbildade och certifierade för tempererade transporter och vi kan övervaka och rapportera temperaturen under hela resan. DSV har utfört den här typen av transporter i årtionden.

Läs vårt white paper gällande transport av färskvaror 

Om County Turf

County Turf är ett familjeföretag som odlar gräsunderlag av bästa kvalitet till golfbanor, idrottsplatser, landskap och gräsmattor.  

Företaget har odlat mer än 1 500 tunnland gräsmatta av hög kvalitet på några av Storbritanniens mest väldränerade, grovkorniga sandrotzoner sedan 1995 och har etablerat ett rykte av att hålla högsta kvalitet på sitt gräsunderlag och sin kundservice.

Några av de mest välkända platserna för County Turfs gräsunderlag inkluderar Stade de France och OS i London 2012. 

Läs mer om DSV Roads tempererade vägtransporter

 

Få en offert