open/close

Ung på DSV

Mathias Findsen, 25, är både ambitiös och självkritisk. Han anser att självinsikt är vägen mot drömmen att arbeta utomlands, men inte för vilket företag som helst, bara för DSV.

De flesta har sett Mathias Findsen ansikte i ”One set of values”-kampanjen. Hans kollegor övertygade honom att skicka in ett foto till tävlingen och där tyckte man att fotot förtjänade lite extra uppmärksamhet – vilket ledde till att Mathias vann en iPad.

Det var inte DSV-aktierna som Mathias fick som konfirmationspresent för 10 år sen som fick honom att välja DSV som arbetsgivare.

”Jag tycker om hela uppställningen av DSVs värderingar och strukturer. Om du undrar över något eller har en synpunkt så lyssnar folk på dig – även på en praktikant som jag. Det uppskattar jag verkligen.”

Fem år utomlands

Efter att ha fullgjort det tvååriga speditörsutbildningsprogrammet för import och export av flygfrakt i Horsens, sökte Mathias en praktikplats utomlands. Det har alltid varit hans dröm att bli stationerad utomlands, vilket var en av anledningarna till att han sökte sig till just DSV.

"DSV erbjuder bra möjligheter för unga att arbeta utomlands för att vi ska få erfarenhet och lära oss förstå marknaden. Om jag får chansen och förtjänar den, planerar jag att jobba fem eller sex år utomlands innan jag slår mig ner i Danmark och skaffar familj”.

Kritisk mot sig själv

Mathias tror inte att det bara handlar om att transportera varor från A till B. "Vem som helst kan göra det."

"Vem som helst kan köra gods, det är våra tilläggstjänster som gör oss unika, och jag hoppas att våra kunder känner till det. Solutions är ett bra exempel på en division där vi tillhandahåller tilläggstjänster som skapar mervärde. Det här området har vuxit enormt under de senaste tio-femton åren. Jag drömmer om att bli stationerad i Asien och få en ny syn på saker och ting och kanske vara del i utvecklingen och upptäcka möjligheter i rätt riktning."

Mathias är uppenbarligen ambitiös och hoppas på en lång karriär med DSV. Så även om han har avslutat sitt speditör-utbildningsprogram och påbörjat sin dröm om att arbeta utomlands, gör han ingen hemlighet av att han fortfarande har mycket att lära sig.

"Jag är väldigt kritisk och krävande mot mig själv och jag känner till mina brister och förbättringspotential. Det är något jag jobbar med varje dag då det är vägen framåt för mig. Jag har fortfarande mycket jag vill uppnå, vilket kräver självinsikt, men jag är fullt beredd att satsa. Jag är dedikerad att göra ett bra jobb både för min egen skull och för DSV, och jag har ingen önskan om att göra det någon annanstans", säger Mathias.

Praktikant i Chicago

Mathias har varit praktikant på DSV i Chicago sedan i mars där han delar lägenhet med en av de fyra andra DSV-praktikanterna som kommer från Polen, Danmark och Brasilien.

"Jag rekommenderar alla starkt att göra samma sak. Det ger en fantastisk förståelse för vad det är vi gör.”

 

När hans kontrakt löper ut om ett år hoppas Mathias kunna fortsätta till Asien, där han ser stora möjligheter för DSV.

 

”Det finns så mycket vi kan göra på den här enorma marknaden. Här finns en puls som du inte hittar någon annanstans", säger Mathias och fortsätter:

 

"Även om Asien genererar mycket pengar är dess potential fortfarande enorm. Vi har bara en liten marknadsandel där och i motsats till Skandinavien finns det ett oändligt antal stora företag i Asien - och en enorm efterfrågan på vår tjänster."

 

Lär känna kunderna

 

DSVs väg framåt anser Mathias vara att vi gör oss ovärderlig för kunden.

 

"Vi måste hjälpa våra kunder med att hantera deras logistik hela vägen från A till Ö. Genom att fördjupa vårt samarbete med dem och få en mycket mer personlig relation i ett ”interrelationship” kan vi samarbeta på ett ännu djupare plan.”

 

Efter att ha avslutat sin praktik i Chicago - och förhoppningsvis även i Kina (Shanghai alt. Hong Kong) – vill Mathias återvända till Danmark. Det lovade han åtminstone sin familj, men han säger samtidigt att han inte är rädd för att ta ännu ett steg ut i det okända för att se vad han kan "få ut av det".

 

"Jag är öppen för utmaningar och är inte rädd för motgångar. Jag kommer alltid tillbaka", avslutar Mathias Findsen.

 

Läs hela artikeln om Mathias Findsen på www.dsv.com