open/close

Kinesiska nyåret 2020 - boka dina transporter i god tid

Kinas produktion stoppas mer eller mindre under firandet av det kinesiska nyåret

Om du och ditt företag har transporter hem från Kina rekommenderar vi att du bokar dina transporter i god tid eftersom flera rederier, flygbolag och järnvägsoperatörer ställer in många av sina avgångar under festligheterna och under en period efter det kinesiska nyåret.

Det kinesiska nyåret är den viktigaste av de traditionella kinesiska helgdagarna. Firandet av det kinesiska nyåret, även känt som Lunar New Year eller Spring Festival, varar i 15 dagar. Den officiella semestern för det kinesiska nyåret är dock bara en vecka, men eftersom många kineser tillbringar sin semester genom att återvända hem och besöka familjen på landsbygden, har denna högsäsong en större inverkan på produktionen och möjligheterna att transportera varor.

Det kinesiska nyåret firas i hela Kina, inklusive Hong Kong och Macau, samt i länder där kineser utgör en större andel av befolkningen.

Kontor och fabriker i Kina stänger

Det kinesiska nyåret infaller under vecka 5, 2020, och börjar på lördagen den 25 januari. De flesta kontor och fabriker är alltså stängda från lördag 25 januari till söndag 2 februari. I Hong Kong stängs kontor och fabriker officiellt bara tre dagar.

Eftersom Kinas produktion mer eller mindre stängs ner under denna period ställer flera rederier, flygbolag och järnvägsoperatörer in många av sina avgångar under festligheterna och under en period efter det kinesiska nyåret.

Stort tryck på kapaciteten från Kina runt det kinesiska nyåret

Varje år före och efter det kinesiska nyåret är det stort tryck på kapaciteten hos rederierna, flygbolagen och tågoperatörerna. Därför rekommenderar vi att ni lägger era bokningar så tidigt som möjligt för att säkra leveranskedjan och att era beställningar kommer hem i önskad tid.

Om du som DSV-kund och har frågor angående din transport hem från Kina, ber vi dig kontakta din ordinarie kontaktperson hos oss på DSV Air & Sea.