open/close

Dunlop Hiflex inleder samarbete med DSV

Dunlop Hiflex har valt DSV för sina transporter till Danmark. Avtalet innebär att DSV hanterar samtliga transporter för spridning till den danska marknaden.

Dunlop Hiflex är en av marknadens största leverantörer av hydraulikprodukter, hydralikverktyg, industrislang, industrigummi och pneumatik. I Halmstad lagras dessa i ett nybyggt logistikcenter, med en yta på 10 000 m², vilket är Nordens största slang- och kopplingslager. Dunlop Hiflex kommer att använda DSV för leveranser från logistikcenret till kunder spridda över hela Danmark.

Höga krav på leveransprecision och säkerhet

”Dunlop Hiflex ställer mycket höga krav på leveransprecision och säkerhet i alla led 
- inte minst när det gäller våra transporter. Valet föll på DSV då de kan erbjuda oss flexibla och anpassade logistikflöden enligt våra höga krav på precision och korrekta ankomsttider. Dagliga avgångar och hög säkerhet var en av förutsättningarna”,
säger Felix Petricusic, Logistikchef på Dunlop Hiflex AB och fortsätter:

”Avtalet bygger på en gemensam långsiktighet och utveckling av befintliga flöden och vi ser fram emot att växa och utvecklas tillsammans med DSV”. 

Stark marknadstäckning i Norden

”Vi är mycket glada och stolta över att Dunlop Hiflex har valt DSV som sin samarbetspartner. DSV har både den leveransprecision och kvalitet som Dunlop Hiflex kräver av sin leverantör. Danmark är en av våra hemmamarknader och med DSVs starka marknadstäckning till och från Danmark och resten av Norden, passar upplägget väldigt bra in i vår produktion”, säger Per Torshed, General Manager, Sales Area 1, DSV Road AB