open/close

Kinesiskt nyår

Det kinesiska nyåret är den största av alla traditionella kinesiska helger. Firandet av kinesiskt nyår, även känt som Moonyear eller Spring Festival, varar i 15 dagar. Den officiella semestern i samband med det kinesiska nyåret är dock bara en vecka, men har ändå stor påverkan för produktion och transporter.

Kontor och fabriker i Kina stängs ner

Det kinesiska nyåret infaller under vecka 6 2019. De flesta kontor och fabriker är därmed stängda från måndag den 4 februari till söndag den 10 februari och då ligger produktionen nere. I Hongkong stängs kontor och fabriker officiellt under endast tre dagar.

Som en konsekvens av ovan, ställer rederier, flygbolag och tågoperatörer in flera av sina avgångar under firandet och under en period efter det kinesiska nyåret.

Platsbrist från Kina runt kinesiska nyåret

Enligt vår erfarenhet är det alltid ont om kapacitet före och omedelbart efter nyårsfesten. Därför rekommenderar vi att du bokar i så god tid som möjligt för att säkerställa dina leveranstider.

Det kinesiska nyåret firas i hela Kina, bland annat i Hong Kong och Macau, liksom i länder där kineser utgör en större del av befolkningen.

Vänligen kontakta din ordinarie kontakt på DSV vid frågor om dina transporter till och från Kina.

Kontaktinformation till ditt lokala DSV-kontor